Новинки

Темите табу в семейството

Много родители изпитват силно неудобство да си разговарят с децата си за секс и въобще интимни взаимоотношения. Това от всички възможни страни е доста лошо. Често се въздържам от това да давам такива квалификации, но определено е много по-добре да възпитате у детето си усещане, че може да ви сподели абсолютно всичко, свързано с тялото му, интересите му в сексуално отношение, както и различния си опит.

Защо това е важно ли? Ами най-малкото ако още от ранна възраст му създадете висока сексуална култура най-малкото ще знаете, че е подготвено да се предпази от нежелани заболявания и бременност. Също така е много по-добре за детето ви, да се чувства удобно да ви споделя всичко, което го притеснява в личен план. Вие като негови родители, познавайки го най-добре, ще можете да му дадете може би най-правилният съвет за неговия проблем.

Така че колкото и да ви е неудобно в началото и колкото и да не ви се иска да слушате и да си представяте, че вашето малко, непорочно създание може да прави неща, които се правят само от възрастните, все в един момент то ще започне да ги прави, с или без ваше знание. А защо да не бъде подготвено, образовано и подсигурено с необходимата подкрепа от ваша страна.

 

Google+ Comments

Back To Top