Новинки

Къде е баланса в отношенията ни с децата?

Пределно ясно трябва да е на всички родители, че най-големите манипулатори, които съществуват покрай тях, това са техните собствени деца. На подсъзнателно ниво те още от раждането си знаят как да привлекат вниманието на родителите си и само с един поглед да ги размекнат, така че да могат да оцелеят, благодарение на тях. Това е природно формиран защитен механизъм, който работи. Работи перфектно, а с годините децата го развиват все повече и повече, за да печелят благосклонността на родителите си в определени ситуации.

Тук идва моментът, в който трябва да си отворите очите и да погледнете трезво на възпитаването на вашето дете. Със сигурност е много трудно и ще ви се къса сърцето в определени ситуации, но това означава, че детето ви ще си изгради като зрял, възпитан, интелигентен и добър човек, който знае какво е да не получава всичко каквото пожелае и да може да споделя това, което има. Защото ако го разглезите прекалено има няколко варианта на проявление след това.

Първият е да стане ужасяващо разглезен човек, който не знае какво е отказ и това да му пречи изключително много в отношенията с хората.

Вторият е възможно, когато се сблъска с действителността да изпадне в пълен смут и това да му повлияе на поведението по негативен начин, а на последно място е наистина напълно възможно съдебната система да започне да се справя с липсата на възпитание.

Не попадайте в капана на вашите малки очарователни манипулатори!

 

 

Google+ Comments

Back To Top