Семейно

Идеи за дома – свежест за сезона

С все по-усиленото настъпване на есента, всичко навън става като красива картина. Но не бива да забравяме, че само след няколко седмици всичко навън ще е голо, кафяво и сиво. Ще са останали тук-таме цветни или зеленикави елементи, на които да се радваме. Гледката от прозореца у дома ще е също толкова еднообразна, а усещането ще е като за затишие.

Не искам да ви депресирам с тези редове, а само да ви подготвя за периода до март. Но той може да бъде освежен като превърнете дома или офиса в зелен оазис. Също може да пребоядисате в по-светли цветове, но това само ако разполагате с време и нерви.

Най-лесният начин да се даде свежест на дома в сивите дни е чрез добавяне на повече зелени или цъфтящи растения у дома. Подготвих ви няколко предложения, които са малко по-нетрадиционни, но пък пасват на почти всеки интериор.

Първата възможност е за африканска теменужка. Тя обича светлината и умерения климат. Вирее в почти всеки дом. Цветовете й са красиви и лилави, а най-хубавото е, че често може да ви радва с тях, защото просто обича да разцъфва.

Второто ми предложение е за маранта. Растението е вечнозелено и идва от Южна Америка. Тропическо е и затова обича много водата. Красотата му е в листата, които вечер изглеждат като ръце, които са събрани, за да се молят. Единственият недостатък е, че расте бавно.

Третата опция за зелена свежест предвещава и голямо пространство у дома. Растението се нарича стрелиция, като е тип дърво и става наистина голямо. Но спокойно, отглежда се в голяма саксия и му е необходима височина, за да израсте красиво и зелено. Отличава се с големи листа и показност.

Google+ Comments

Back To Top