Новинки

Книжките от нашето детство

За подарък на детето на едно приятелско семейство, купих две книжки с приказки на Братя Грим и Ханс Кристиан Андерсен. Да, тези книжки напоследък не са толкова модерни и отстъпват много на компютърните игри и анимационните филми във вниманието на децата, но все пак мисля, че са незаменими за развиването на въображението им, което е жизнено важно условие за креативността им за в бъдеще. Както е казал гениалният Айнщайн: „Ако искате децата ви да бъдат по-умни, четете им повече приказки.“

Разбира се, не пропуснах да отворя книжките и да прочета някоя друга приказка, преди да ги подаря. Веднага се върнах в детството си и дори си припомних как си представях някои от персонажите и кое ми беше интересно и учудващо в тях.
Книжките много ми харесаха и мисля, че за в бъдеще ще ми станат запазена марка при подаръците за деца 🙂 Ако се интересувате кои са, оказа се, че са част от поредица „Приказната съкровищница на света“ на издателство „Ню Медиа Груп“, чиито управител е Светослав Кантарджиев. В рамките на тази поредица има може би повече от десет книжки, които включват в себе си приказки от всички краища на света.

Детето много се зарадва на подаръка си, надявам се също като мен едно време да му бъдат интересни и да се окажат много благотворни за развиването на фантазията му.

Наскоро четох и една друга книга – този път за възрастни, отново от Ню Медиа Груп на издателя Светослав Кантарджиев. Казва се „СПЕЦНАЗ Алфа – Моята съдба“ и е мемоарна книга на генерал Генадий Зайцев – дългогодишен ръководител на отряда за борба с тероризма в руските специални служби – СПЕЦНАЗ. Определено бих ви я препоръчала.

Google+ Comments

Back To Top