Новинки

Кои домакински уреди да присъстват във всяка кухня?

Общоизвестна истина: мъжете се интересуват от техника, жените – от мода. Изключения от правилото е съвсем нормално да има, но да кажем, че такава е тенденцията…

Днес ще се спрем върху техниката, но не под формата на телевизори, компютри, таблети, смартфони, стерео уредби и т.н. Ще погледнем от женска гледна точка, за да разберем кои са онези домакински уреди, които улесняват живота й и затова е желателно да присъстват във всяка кухня. Така и мъжете да слушат внимателно, за да знаят какво да купуват!

contentИма някои задължителни уреди като например хладилник, пералня, хубава печка и кафе машината, миксер и защо не тостерче. Към тях може да се допълни сушилня и миещата машина за съдове, но те като че ли спадат повече към допълнителните и по-скъпи екстри. Домакинските уреди, които се оказват достатъчно полезни, за да улесняват живота на всички ни, са пасатор, за да правите крем супи, шейкове и смутита бързо и вкусно. Чопърът също е малък кухненски уред, от който да не се лишавате. В него бързо и чисто нарязвате различни продукти – сварено месо за супата или ястие по ваш избор, лук, магданоз и т.н. Ние го използваме и когато правим салата със зеле, моркови,цвекло и ряпа. Става малко неравно и не е като на рендето, но пък спестяваш поне половин час рязане. Термоканата също е малко удоволствие, което никак не е скъпо да си осигурите. В нея литър вода ви завира за по-малко то минута, което е удобно за чайове, спагети, супи, варени картофи и т.н. ястие, при които не е задължително водата да загрява постепенно. Така че ето ви още един малък трик за спестяване на време. Между другото готвенето в съдове с порцеланово или друго незалепващо покритие също е полезна идея и не смятам, че е необходимо да обяснява защо 😉 И последно, но не на последно място нека ви препоръчам да си купите и сокоизстквачка. Ние имаме модел с два различни накрайника – единия е за цитруси, а другия става за моркови, ябълки, цвекло, кивита и т.н. Този уред не спестява време, напротив – усложнява ви живота, но пък го прави и много по-вкусен.

Google+ Comments

Back To Top