За това да си родител

Наеми играчка

Имате дете, а заедно с него и купища играчки у дома. Сигурно се чудите какво да ги правите, къде да ги съхранявате и след като омръзнат на мъника – в коша ли отиват? И като се замислите каква инвестиция трябва да направите, за да обновите арсенала от играчки и че някои са доста скъпи… Няма как да не се запитате: ами ако не се харесат на детето и то не си играе с тях?

Много родители са пред същата дилема. В тежките икономически времена покупката на детски занимания си е голямо перо. Вярно е, че доста от тях идват като подаръци, но обикновено са в периоди на рожден ден и Коледа. Точно тогава децата се пренасищат и всичко им омръзва прекалено бързо.

Не бива да забравяме и фактора за замърсяване на околната среда от производството на толкова много пластмаса. Тя бързо се похабява и отива в коша, като прави място на следващата евтина играчка с кратък жизнен цикъл.

За щастие имаме креативни българи, които искат хем да помогнат на околната среда, хем на родителите. Така се ражда идеята за платформа за наемане на играчки под наем. Създателите й се свързват с производителите и закупуват стоките. Създават каталог, а всеки, който се регистрира и в рамките на абонамент за определен период, може да наеме за срок избрания артикул. После, разбира се, го връща, дезинфекцира се и отива при следващия временен ползвател.

Идеята ми допада страшно много и поради друга причина. Ако планирате да закупите по-скъпа играчка, която не сте сигурни дали ще бъде напълно оценена от детето, също може да използвате услугите на платформата. Според мен това е по-безобидният начин да проверите дали инвестицията ще си струва.

За всички, които се интересуват, платформата е Infinity Toy Box и вече две години успешно съществува на нашия пазар. Пробвайте я, сигурна съм, че ви допадне и най-вече – ще ви е много полезна!

Google+ Comments

Back To Top