Новинки

Обедна и други почивки

Здравейте от мен, Иван! Малко на шега, малко на сериозно, ще ме изтърпите в тази и в следващата статия, защото имам много за споделяне. Дългите и тежки работни дни заслужават дълъг и ползотворен отдих след това… Така мисля аз и слагам начало на една работна нишка в блога ни.

20120310-coffee-break-mainНе съм сигурен как стои въпросът по закон с почивките по време на работа, но мисля, че е задължително всяка фирма да си има правилник, според спецификата на дейността и задълженията на служителите си. Особено ако говорим за работа с машини, компютри или химикали.  Моето лично мнение обаче е различно с общоустановените правила. Аз мисля, че почивките в средата на работния ден, следобедни кафета и прочие само разсейват служителите. Не ме разбирайте погрешно, аз не съм луд работохолик! Но предпочитам, когато имам работа да си я свърша, за да ми е мирна главата. И по-добре да работя без почивка, но да си тръгна малко по-рано, отколкото да се разконцентрирам и като не съм работоспособен да си клатя краката и да чакам да дойде време за тръгване. Привърженик съм на плаващото работно време, за хора, чиято дейност го позволява. Моята е точно такава и няма да има нищо против да се вясвам в офиса само доколкото е нужно, а останалото да го върша в някое кафе или у дома. Смятам, че така работата ми би била много по-плодотворна и ефективна за фирмата.

А сега е някакъв ужасТ. Сутрешното кафе, следвано от обяда и следобедното кафе са време, в което може да се свърши много работа, така че да приключим в ранния следобед, а не да стоим до късно. Повечето хора отлагат задачите си за последния момент, но аз не съм така. Мисля, че след като имаме право на отдих в средата на работния ден, трябва да имаме правото и да се откажем от него. Нали живеем в свободна държава! Стига бизнеса да върви смятам, че всичко ще е наред.

Google+ Comments

Back To Top