Семейно

Омраам и навременното възпитание

Има поговорка, която гласи, че децата са огледало на родителите. До тоз извод са достигнали и редица изследователи и теоретици. А причината се корени във възпитанието в семейството. На една такава теория ще обърна внимание днес в блога. Това е  виждането на световно известния българин Омраам Микаел Айванов.

Възгледите на философа са свързани с това, че възпитанието на едно дете започва още преди неговото раждане. Той се опира на факта, че начина на мислене на майката и бащата, техните чувства, нагласи и постъпки са заложени в гените им. По този начин при зачатие на плода те моментално му се предават. Омраам посочва, че и самият начин на създаване на детето е важен. Ако то се е получило в резултат на пиянска нощ, има огромна вероятност детето да бъде по-буйно  и да създава неприятности.

Омраам посочва, че по време на бременността жената има основна и водеща роля за изграждане характера на бъдещето дете. Според него, ако майката е притеснена, изнервена и живее в неблагоприятна среда, това ще доведе до раждането на бебе, което ще изпитва подобни чувства докато израства. Точно затова той предлага за бременните жени да се изградят специални институции, в които те трябва да останат до раждането.

В самите учреждения за бъдещи майки ще се обръща внимание на тяхното психично, емоционално и физическо здраве. С тях ще е необходимо да работят специалисти, които да им помагат да медитират, да се упражняват и да изчистят съзнанието си от негативните мисли. По този начин след раждането и майката, и бебето ще се чувстват отлично.

Омраам твърди, че чрез подобен начин на възпитание родителите занапред ще могат да изградят много по-лесно добър характер на детето си. Неговите идеи може да звучат леко абстрактни, то в тях им резон. Ако искате подробно да се запознаете с неговите възгледи, ви предлагам да прочетете книгата му „Възпитание, което започва преди раждането“.

Google+ Comments

Back To Top