Новинки

По-по-най-безопасен дом

Може би сте забелязали, че напоследък по новините все по-често съобщават за извършени грабежи в частни домове, и то докато нищо неподозиращите жервти са вкъщи, спят, гледат телевизия или друго типично занимание за едно нормално семейство. Идеята ми е, че крадците са се изтарикатили и усъвършенствали дотолкова, че да погазват най-безцеремонно личното ни пространство в пряк и преносен смисъл.

Сестра ми и приятелят й например вече 3 път ги обират… Първият успешен опит бе преди 5 години, а останалите – през 2012, в интервал от 2 месеца, което силно обезспокои по-голямата ми сестричка. Не можеше да заспи без медикаменти и не искаше да остава сама в апртамента. Така се стигна до решението за монтиране на видеонаблюдение.

Wireless-IP-Camera

Да не им е уроки, но май злощастната традиция вече е мираж и най-важното – сестра ми си възвърна спокойствието и вече спи като бебе.

И така, моето мнение е, че в смутни и бедни времена, в каквито живеем в момента, инвестицията във видеонаблюдение, аларми, СОТ и прочее съоръжения, които най-малкото стряскат престъпниците, си заслужава. Особено ако забележите, че сте под прицел, не се колебайте, защото криминалните деяния имат колкото материални, толкова и емоционални последици…

Google+ Comments

Back To Top