Новинки

Шампионската лига посемейно

finalУ нас футболът винаги е бил на почит и мачовете ги гледаме посемейно. Не съм влизала в ролята на лошата жена, която се цупи от факта, че мъжът й гледа футбол, а напротив – и аз гледам футбол, още от малка. Не знам защо казват, че бил мъжки спорт и защо повечето жени се отблъскват от него – на мен ми се струва вълнуващ без значение от пола. Децата също се включват в забавлението понякогa.

Напоследък гледаме редовно мачовете от Шампионската лига и Лига Европа по bTV Action и Ринг. Радвам се, че от бТВ отново закупиха правата за тях, защото имат два нишови спортни канала, където да излъчват всички мачове на живо, а и се справят много добре със студията, и подбират добри коментатори, които да бъдат информативни и да украсяват гледането на мача. Ето в такива моменти разбирам колко хубаво нещо са нишовите канали и защо трябва да ги има. Те обаче се разпространяват единствено в мрежите на кабелните и сателитни оператори и нямат чак толкова много рекламодатели, че да успяват да се издържат само от тях. Единственият начин да продължат да съществуват според мен е ако кабелните и сателитните оператори излязат на светло и започнат да изплащат по-честен дял от приходите на телевизиите. По време на скандала с Булсатком от асоциацията на телевизиите и радиата обявиха, че кабеларките задържат 80% от печалбата за себе си, като укриват абонати и заплащат на телевизиите печалбата само от абонатите, които реално отчитат.

За съжаление, повечето ни любими отбори с мъжа ми вече отпаднаха от Шампионска лига, но останаха няколко от най-силните в Европа, между които битката ще е оспорвана и жестока – Милан, Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и Ювентус.

Както знаете първата част от осмина финалите вече приключи, а втората е от 5 – 13 март. Срещите, които очаквам с нетърпение и ще гледаме вкъщи са между Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид на 5 март от 20:45 и вторият сблъсък между Барселона и Милан (на предишния мач Милан надделя с 0:2).

Това дето не й харесвам на Шампионската Лига е, че се влачи като народна песен – финалът й ще е чак на 25-ти май, но все пак си е един от най-сериозните турнири по футбол и може да си го позволи. Предстоят доста интересни срещи, дано най-добрият победи и го направи зрелищно, за да се забавляваме и ние от малкия екран 🙂

Google+ Comments

Back To Top