Новинки

Спомен от един незабравим уикенд в Боровец

Здравейте, скъпи читатели. Днес ще ви върна няколко месеца назад, но и ще ви заведа на едно много красиво място – Боровец. Миналата зима със семейството ми бяхме за един уикенд там и си прекарахме много приятно и весело. Спомням си, че направихме резервацията си горе-долу по това време на годината, през октомври за януари, защото излизаше осезаемо по-евтино при тези обстоятелства. За почивката си избрахме четиризвездния хотел Радинас Уей, защото този хотел предлагаше изключително много екстри спрямо други хотели в Боровец. Това бе определящо при избора ни, разбира се, виж тукБоровец 1Когато дойде време за пътуването ни, бях изключително развълнувана, тъй като ми предстояха няколко дни само с близките ми, без работа или каквито и да е всекидневни проблеми. Спомням си, че още с пристигането ни в планинския курорт пред нас се разкриваха спиращи дъха зимни пейзажи. Наоколо имаше изключително много сняг и туристи. Все пак бяхме в средата на сезона! Навсякъде беше оживено и лифтовете работеха на пълен капацитет. Искахме час по-скоро да обиколим района и да се насладим на обстановката, но първо трябваше да се настаним и да разопаковаме багажа си. Запътихме се към Радинас Уей и бяхме приятно изненадани от атмосферата в хотела. Персоналът на хотела ни посреща любезно, показана ни стаята и ни настаниха много бързо. Разтоварихме багажа на две на три и веднага решихме да се разходим и да разгледаме комплекса по-обстойно. Случихме на слънчево време и за щастие не духаше вятър. Идеално за разходка – припомням си го с усмивка сега, като разглеждам снимките оттам. Спомням си, че по пътя ни имаше заледени участъци и аз паднах няколко пъти. За щастие нямаше сериозни последствия от тези внезапни падания, но семейството ми добре ми се посмя. На моменти все още ме подиграват по повода. Обиколихме също няколко магазинчета и си купихме сувенира. Помолихме едни случайно преминаващи туристи да ни направят семейна снимка, че аз като главен фотограф често отсъствам от кадър. След дългата разходка всички се почувствахме изморени и решихме да седнем в някое заведение наблизо, да си починем и да си направим следобеден обяд. Не беше лесно да решим къде да седнем, защото разнообразието по такива места е наистина богато. След известно лутане насам-натам влязохме в ресторант Златното пиле, който беше рекламиран в резервация.ком. Наистина много уютно и приятно място. Обстановката беше наслада за окото – камина, дървени маси и столове. Всички си поръчахме скара за основно ястие и топла пилешка супа, която определено беше много вкусна. Впечатление ми направи изключително доброто обслужване на персонала и вкусно приготвената храна. След като се нахранихме, се прибрахме в хотела. Там слязохме до вътрешния басейн и поплувахме известно време – все пак не всеки ден имаме възможност за подобно удоволствие.

На следващия ден закусихме рано и се отправихме към курортният комплекс. Беше дошъл редът на ски пистата, а аз бях много развълнувана. Този спорт по принцип не ми е сред любимите, но тогава имах изненадващо голямо желание да се уча да карам ски по-добре. Съпругът ми бе обещал да ми дава частни уроци. След многократните падания и ставания не се отказах и показах упоритост. Няколко часа трябва да сме били на и около пистата, но в крайна сметка скиорските ми умения видимо се подобриха. Децата също много се забавляваха да се спускат нагоре-надолу. Времето и през този ден не ни изневери. Прекарахме си страхотно време по семейно. Мисля, че в такива моменти човек разбира колко е важно да цени хората, които са ежедневно до него. В късния следобед се прибрахме по стаите, капнали от умора. Хапнахме малко плодове за сила и тонус и направо си легнахме да почиваме.

На следващата сутрин си направихме разходка със закрития лифт. Трябваше да изчакаме преди да се качим в кабинката, тъй като имаше тълпа от туристи, но бяхме твърдо решени да си изчакаме реда. Заслужаваше си! Не се съмнявайте в това. Пред нас се открояваха невероятно красиви пейзажи. Радвам се, че децата имаха възможност да се порадват на величието на нашите планини. Мисля, че любовта към природата е нещо, което се заражда, докато си малък и расте в теб през годините.

От Боровец си тръгнахме с невероятни впечатления. Трите дни, прекарани там, бяха много вълнуващи и интересни. Ако и вие планувате подобен уикенд през зимата, съветвам ви да си резервирате хотел още от сега. Струва си 😉

Google+ Comments

Back To Top