Новинки

Уикенд сред природата

Решихме със семейството да си направим отново една почивка някъде сред природата. Лятото на морето не успяхме да си починем кой знае колко, там бяхме по-скоро, за да се позабавляваме. Миналата седмица обаче ни попадна една хубава оферта за почивка във вила сред природата с голяма отстъпка, а на всичкото отгоре мястото изглеждаше много красиво по снимките и си личеше, че там ще открием спокойствието и хармонията.

Вилите разполагат с по две големи спални, където съвсем комфортно се настанихме с наши семейни приятели, които поканихме и за щастие – приеха. Мястото се намира между Цигов чарк и Велинград, точно до с. Дорково, отпред има три езерца, а отзад – борова гора, което прави усещането за природа още по-пълно. Вилите бяха луксозно обзаведени, успяхме да се развихрим в кухнята и да зарадваме близките си със страхотни ястия, и то без да се налага да мием посудата след това, защото имаше миална.

Разходихме се до пещера Лепеница – беше много красиво, мъжете пък имаха възможност да отидат за няколко часа на риболов на яз. Батак, като по чудо хванаха нещо този път, което беше достатъчно за вечеря. Доколкото ги познавам, може и от някой магазин по пътя да са го купили, но нямаше как да го докажа :))

В цената за уикенда бяха включени и закуски, които се оказаха много по-вкусни и добре приготвени, отколкото очаквахме. Имаше мекици, родопско сирене, баница и други такива вкусотии, приготвени с истинско тесто – домашни. Облизахме си пръстите.

Общо взето си прекарахме страхотно, имахме нужда между лятната и зимната ваканция от нещо, което да ни отдалечи от работния стрес поне за малко. Учудващо, но и децата слушаха, написаха си домашните, а през останалото време си намираха забавления около вилите, или пък играеха вкъщи на карти и табла. Радвам се, че и тях успяхме да отделим от компютрите.

Google+ Comments

Back To Top