Новинки

Битовият алкохолизъм

Здравейте отново от мен, Иван. (Напоследък съм обсебил блога. 🙂 )Не знам вие какво мислите за магическата отвара – домашната ракия, която всеки втори пие сладко-сладко, но според мен всяко нещо в големи количества вреди. Освен това така се поставя началото и на битовия алкохолизъм.

staying_in_stock_680_360_c1Хайде, признайте си, че като всяко едно добро семейство седнете ли вечер на трапезата не минавате само с гола салата, нали така. Пиенето на чаша или две ракия или вино, реколта на родителите ви, разбира се, се превръща в официален ритуал преди лягане. Мислете, че е полезно, но ако направите някои и други сметки ще разберете, че всъщност през съзнателния си живот ей така – с пиене по малко, вече може би сте погълнали тонове алкохол.

И понеже иде реч за алкохолиците, не мога да разбера как може някои хора всеки ден да изпиват по литър ракия, например. Това е огромен стрес за организма. И не трябва да съм лекар, за да се досетя, че вредата е за стомаха, и за черния дроб, и за мозъка.

Моля, не ме разбирайте погрешно – не казвам, че не съм пил или че не пия, напротив, събираме се семейно с приятели, познати – веселим се, но това е много далеч от битовия алкохолизъм, който включва ежедневно наливане – независимо дали са малки или големи количества. Това вече е безотговорно, че и грозно. И като казвам грозно се сещам и за онези жени, млади или стари, които се опитват да стоят наравно с мъжете. Направо нямам думи, толкова ли искат във всичко да доказват, че ги бива, че дори и възприемат и лошите черти. А много мъже ще се съгласят, че пияна жена е неприятна гледка, не че пиян мъж е хубава, но поне сме свикнали с нея.

Google+ Comments

Back To Top