Новинки

Какво да НЕ правите, когато живеете заедно

Съвместното съжителство никога не е било лесна работа. Никой не е казал, че е такава. Даже си е трудно, ако нямаш подход към човека, с когото обитавате един апартамент. Понатрупала съм опит през годините, затова ще си позволя да ви дам няколко съвета в тази насока. Надявам се да ви бъдат полезни.

COHABIT_0Започвам със следното: НЕ се карайте. Каквото и да се е случило и да ви е подразнило, не е необходимо да повишавате тон един на друг. Сигурна съм, че можете като възрастни и зрели хора да седнете, за да обсъдите текущия проблем спокойно. Високият тон само ще влоши нещата.

Съвет №2: НЕ се вманиачавайте. Нужно ли е да бършете праха на всеки два дни? Да пускате прахосмукачка всяка сряда и събота? Да пускате пералнята веднага след като кошът за пране се напълни? Според мен – не. Хората не случайно са казали, че много хубаво не е на хубаво. Така че бъдете умерени и не изпадайте в крайности.

Съвет №3: НЕ вършете работата на другия. Или поне не прекалявайте с помощта. Ако половинката ви веднъж свикне да вършите всичко вместо него/нея, ще е изключително трудно и дори невъзможно да премахнете този навик. Така че колкото и да ви дразнят неизмитите чинии в мивката, ако Той е казал, че ще ги измие, оставете го. Все някога би трябвало да го направи, а ако до следващия ден все още не е – припомнете му.

Съвет №4: НЕ правете планове сами, когато става дума за съвместното ви съжителство. Ако искате да купите нови завеси за хола, нова холова гарнитура или възнамерявате да окачите картина над леглото – първо обсъдете идеята. Може би тя се струва подходяща само на единия от вас…

Съвет №5: НЕ изисквайте прекалено много. Вие също имате недостатъци, които половинката ви е приел и вероятно обича. Опитайте и вие 😉

Google+ Comments

Back To Top