Uncategorized

Кога да запознаем децата си с театъра?

Театърът е едно от изкуствата, с които, според мен, е задължително да запознаем децата си от рано. Разбира се много внимателно трябва да подберете пиесата, на която ще заведете детето си за първи път. Съобразена според възрастта му и темата на произведението.

Куклените театри са специализирани в това да поставят постановки за деца и това е най-добрият начин да се докоснат до този вид изкуство. А бъдете сигурни, че веднъж пленени в магичния свят на театъра, децата ви ще искат да ходят и да се наслаждават на този тип изкуство и като възрастни.

Спомняте ли си вашият първи досег с театралното изкуство. Със сигурност аз помня моето. Още не ходех на училище, а от класа на сестра ми бяха решили да ги заведат на куклен театър. Не знам поради каква причина и аз отидох, но приказката беше интересна, а аз се забавлявах изключително много и може би тогава започна моята любов към театъра.

Минаха години и родителите ни продължаваха да ни водят на пиеси, оперети, опери и така създадоха у нас една култура към сценичните изкуства, благодарение на които след време аз започнах активно да се занимавам с писане на коментари за различни постановки.

Днес водя детето си на всяко едно представление, което преценя, че ще е подходящо за неговата възраст и познания. И изключително много се радвам, че той проявява жив интерес към това изкуство и след това с дни оживено разказва какво е представлявала пиесата и какво му е харесало най-много.

И все пак съм на мнение, че всичко зависи от семейството. Защото ако не се създадат навици от малки, ако не се научат децата как да си селектират постановките, е напълно възможно бързо да се отвратят от това изкуство и да не искат да посещават повече театрите.

Google+ Comments

Back To Top