Новинки

На семейни начала

Аз съм женена жена и честно казано така се чувствам много добре. Не искам да натрапвам мнението си на когото и да е, но ми прави впечатление, че все повече двойки в днешно време предпочитат да живеят на семейни начала, отколкото да се оженят наистина. Понякога се чудя защо е това и най-основателната причина според мен е, че младите явно предпочитат да поживеят заедно и да видят какво ще се случи, преди да предприемат по-сериозна стъпка. Възможно е, разбира се, и да желаят да сключат брак, но да нямат финансовата възможност за това в момента. Причините да живеете с някого и дори да имате дете, но да не сте женени вероятно са индивидуални, но ако все пак решите да размислите, нека ви споделя кои са плюсовете в полза на брака от моя гледна точка.

familyКогато сте свързани не само един пред друг, но пред държавата, се чувствате по-сигурна един в друг. Не само в личен, но и във финансов план. Формирате около себе си ново домакинство. Освен това при неблагоприятни ситуации в бъдеще отговорността бива споделяна, помагате си повече, защото си вярвате повече. Мъжът и жената някак си стават по-близки и в добро и в зло, когато между тях има брак. Друг плюс е, че ако кандидатствате за кредит, ипотека или друг вид заем е различно, когато ви разглеждат като индивидуално лице и като домакинство. Ако имате брак вероятно ще можете да се възползвате от по-благоприятни условия като по-ниски лихви и по-дълги срокове.

Разбира се, бракът предполага и повече отговорност. Веднъж, направите ли тази крачка, трудно се връщате назад. Така че бъдете сигурни, че го искате. Ако не сте, може би наистина е по-добре да пробвате живота на семейни начала поне в началото.

 

Google+ Comments

Back To Top