Новинки

Напитки с млечен шоколад – домашно и вкусно

Днес ще ви предложа няколко рецепти за вкусни напитки с добавка от млечен шоколад, с които да зарадвате семейството си. С някоя може да ощастливите детето или половинката си, а с друга да се поглезите вие самите. До една съм ги пробвала, така че гарантирам за добрия им вкус.

В нашето семейство най-много обичаме млечния шоколад на Nestle, но вие може да използвате своя любим. Предлагам ви да го комбинирате по някой от следните начини.

chocolate-milkТопло мляко с шоколад… Тази сладка напитка приготвям най-вече за децата. Купувам пастьоризирано прясно мляко от магазина, стоплям го на котлона и след като го разсипя в чаши, прибавям по едно блокче млечен шоколад във всяка. Става ароматно и апетитно питие, което хем е засищащо и хранително, хем не се нуждае от допълнителни подсладители.

Кафе с блокче шоколад… Ако до сега не сте опитвайте, непременно да си направите такова кафе. Вкусът му е много по-плътен, а ароматът му е изключително привличащ. Усеща го дори мъжът ми, най-големият сънливец на света! Така успявам да го вдигна от леглото, когато сме планували да излезем някъде.

Ледено смути с банан…  В блендра разбърквате 1 банан, 100-150 мл прясно мляко, 2-3 блокчета млечен шоколад с парченца лешник и 2-3 ледчета. Щом пресипете напитката, украсете с канела, а може и с малко какао. Лешниковите парченца се натрошават на още по-ситно в блендера и добавят много приятен привкус. Ако ви допаднат, може до добавите и цели ядки, но те вероятно ще останат на по-едро. Зависи от това колко е мощен блендерът ви.

Айс кафе фрапе… За да го направите, ще ви е нужен или шейкър, или блендер. Аз го приготвям по два начина.

Вариант 1: вода, прясно мляко, 2 блокчета шоколад и нескафе или еспресо по избор – разбивам всичко в блендера, за да стане ледът на сняг. Пресипвам във високо чаша и пия със сламка.

Вариант 2: Във формички за лед замразявам кафе. Взимам 2-3 от тях, отново добавям шоколад, вода и мляко и разбърквам всичко в шейкър. Тук може да ви е нужно обаче малко повече бъркане, докато сместа стане еднородна.

И при двете рецепти може да украсите със сметана или топка ванилов сладолед.

Е, коя напитка бихте пробвали у дома? А има ли някоя, която бихте споделили, за да я забъркам и аз?

Google+ Comments

Back To Top