Новинки

Смисълът на празниците е в семейството

Коледните и новогодишните празници отминаха и съвсем скоро ще се завърнем към нормалното си ежедневие, което включва ходене на работа, приготвяне на храна, грижа за децата и т.н. И очакваме с нетърпение следващия повод, който ще ни предостави възможност да си останем по-дълго време вкъщи и да се насладим на компанията на близките хора.

Коледните и новогодишните празници са може би най-големият такъв повод и често го очакваме с нетърпение. Напоследък обаче те се превърнаха може би в задължение. Задължение да купим подаръци и очакване да получим такива. Индустриите работят със завидни темпове и генерират огромни приходи, а след края на празниците, подути от приетата храна, се търкаляме пред телевизорите, просто защото сме изхарчили всичките си пари и няма с какво да си позволим да излезем някъде.

Струва ли ви се сбъркано? Ами такова е!

Смисълът на празниците не е в това какъв подарък ще купим или колко ще получим. Смисълът е в това да прекараме време с най-близките си хора, да се насладим на тяхната компания, да им дадем вниманието и любовта, която заслужават и може би да си припомним някои стари истории.

Защото колкото и подаръци да сте получили, няма нищо по-хубаво от това да водите приятен разговор с роднините си и да виждате усмивките на лицата им. Защото всичките пари на света не могат да купят точно това – искрената усмивка, щастието в очите и приятните споделени моменти. Това да украсите заедно коледното дърво, да приготвите нечетен брой ястия за Бъдни вечер и празничния обяд за Рождество. Да седнете заедно на масата и да се насладите заедно на вкуса на храната и компанията си.

А телефоните…

Те най-добре да са зарязани на някой рафт и дори да не се сещаме, че съществуват. Защото в един такъв момент вниманието ни трябва да е ангажирано единствено с хората около нас. Непрекъснатото гледане на телефона е обидно и неуважително към хората около вас. А снимките на трапезата… трябва да ви разочаровам, че особено на Бъдни вечер тя не се различава особено от всяка една трапеза в България.

Какво ли по-различно и невероятно можете да измислите и да сложите на масата си, за да си заслужава да направите снимка и да я публикувате във фейсбук?

Google+ Comments

Back To Top