Новинки

Рецепта: най-апетитната и лесна домашна торта

Днес ще ви издам една лесна и бърза рецепта за Домашна бисквитена торта. У дома всички много я харесват и който я е опитвал, също е оставал очарован от крайния резултат.

mocha-log-2-1024x682Продуктите, от които се нуждаете, са:

1 яйце
1 пакетче масло
1 чаена чаша пудра захар
какао, кафе и голям пакет обикновени бисквити

Начин на приготвяне:

Първо, приготвяте масления си крем, като смесвате яйцето, пудра захарта, маслото и какаото. Препоръчвам ви предварително да извадите маслото от хладилника, за да може да слегне, и внимателно да бъркате с миксера. Трябва да се получи хубава еднородна смес, без малки буци.

В отделна купичка си приготвена разредено кафе – около 100-150 мл. Може просто да пуснете машината да потече за по-дълго време или да го разредите с вода. Изсипете го в купичка, която е по-плитка и малко по-широка от бисквитите, които сте избрали.

Тортата се реди в следната последователност. Взимате бисквита, потапяте я в кафето за 1-2  секунди, така че да попие от течността, но да не стане прекалено мека. След това мажете отгоре й от масления крем. Повтаряте процедурата с всяка бисквита по отделно, като ги редите една до друга и изправени. На практика кремът ги залепва, така че след първите 2-3 вече няма да имате проблеми с кривенето им.

Остатъкът от крема намажете от външната страна на тортата – отгоре, отстрани, по краищата… навсякъде. Накрая може да поръсите тортата си с шоколадови пръчици, настърган шоколад, кокосови стърготини или друго по избор. След като е готова, я приберете в хладилника, за да може да се стегне. Режете я по диагонал, за да да станат парчетата като това на снимката.

Е, това е. Приготвянето на тази домашна бисквитена торта не отнема повече от половин час, а ви гарантирам, че е изключително вкусна и ще се хареса на семейството ви.

Google+ Comments

Back To Top