Новинки

Да превърнем чистенето в приятно занимание

dustДа си признаем, съботно-неделното почистване на дома определено не е задача, която очакваме с нетърпение. Да, досадно е, но някой трябва да го свърши. Мазните петна, паяжините и праха няма да изчезнат сами. Имам няколко предложения, които могат да направят чистенето една идея по-приятно.

1. Колкото повече, толкова по-весело
Не е нужно винаги вие да се нагърбвате с тази задача. Съпругът ви също може да помага, както и по-големите деца, или пък съквартирантът. Един ще бърши прахта, друг ще мине с мопа. Така не само че ще изчистите по-бързо, но и ще имате възможност да си говорите и времето да отлети в приказки и чистене. Местете се от една стая в друга заедно, за да си имате винаги събеседник.

2. Разпределете задачите по равно
Ако в кухнята сте се заели с чистене на фурната, което си е наистина трудна задача, в хола ще се заемете с нещо по-лесно като чистене с прахосмукачка. След това някой друг ще изчисти прозорците, а вие ще оберете паяжините например. Не трябва винаги вие да се нагърбвате с най-трудното, а и не е честно; трябва да има равенство дори и в домакинските задачи.

3. Пуснете малко музика
Тя наистина помага особено ако е по-ритмична и подканваща към движение. Така ще ви накара да забързате крачка, докато чистите. Междувременно може и да потанцувате, тъкмо ще изгорите повече калории. Всъщност чистенето е много трудоемка работа – цялото това търкане, вдигане на мебели, за да почистите под тях, търкаляне на прахосмукачката напред-назад си изисква сили, и докато го правите, малко или много се поддържате във форма.

И ей така, за нула време домът ви ще заблести от чистота, а за вас преживяването няма да изглежда като безкрайна досада.

Google+ Comments

Back To Top