Новинки

Как да пътуваме в чужбина с ограничен бюджет?

Има доста смели хора, които се впускат в пътуване до чужбина без да са го планирали предварително. Това не е удачен вариант, ако имате ограничен бюджет обаче. Тук планирането има ключова роля. Предварително трябва да travel-on-budget-1-700x352изчислите финансовите средства, с които разполагате и да ги разпределите подобаващо, за да не се случи така, че да останете без пари по средата на пътуването. Имайки идея къде искате да отидете, колко ще са транспортните разходи и тези за спане и кои места искате да посетите, трябва да изчислите колко евентуално ще похарчите. Ако таксата за вход на забележителностите, които искате да видите, е твърде висока, насочете се към тези, които са безплатни. В чужбина има много такива. Другият вариант е да направите компромис – да посетите едно място, което наистина искате да разгледате, и да се лишите от няколко други по-маловажни за вас.

Когато пристигнете до така мечтаната дестинация, забравете да харчите за абсолютно ненужни неща като хиляди сувенирчета и т.н. Цената на един може да ви се струва малка сега, но като започнете да ги трупате, в един момент ще похарчите цяло състояние. А и този излишен свръх багаж, може да ви изиграе лоша шега, ако пътувате със самолет. Купете си само едно нещо, което наистина много харесвате, по възможност не много скъпо. Даже може да пообиколите малко, докато го намерите за най-изгодната цена. Избягвайте места, които могат да ви изкушат да купувате с килограми, или имайте пълен самоконтрол, когато сте там. Гледайте да наблягате на самото преживяване, да трупате по-скоро спомени, отколкото вещи. Потопете се в различната култура, на която сте свидетел. Носете си фотоапарат и запечатвайте моментите – това ще ви остане за спомен, а и е безплатно.

Бъдете пестеливи, но с мярка – все пак сте на почивка и ако разпределите средствата си още в началото, няма да имате никакви грижи.

Google+ Comments

Back To Top