Новинки

Когато семейството ни се увеличи

Във всяко едно младо семейство идва моментът когато се увеличават. Интересен е процесът на осъзнаване (и то не за това, че искат деца, а че наистина ще имат), до раждането и справянето с онова прекрасно човече, което е плод на любовта ви.

И ако всичко ви звучи толкова сладникаво и идилистично, то действителността не е такава. Може би, когато една жена, вече на преклонна възраст се върне назад в спомените си и погледне с носталгия към времето, когато е държала новороденото си детенце и се е дивяла на малките му пръстчета и перфектната му кожа, ще разкаже подобна захаросана история на, но истината е, че никой не е подготвен за това, което ще му се случи.

Никой не знае на кой опит ще се появи детето. Някои двойки опитват с години да създадат потомство, но природата не е благосклонна към тях и са им необходими много повече опити. Други, още след първия опит вече се сдобиват дете… така де, забременяват. И това наистина е малък шок, не само за жената, но и за мъжа. Да, новината сигурно е радостна, но и е странно да разбереш, че наистина се случва. Да, имаш цели девет месеца да се подготвиш за появата на детенцето си, но въпреки това първоначалният шок и последващият хормонален взрив са нещо, за което може да сме чували много, но това не ни подготвя за това, което предстои да се случи.

Когато семейството се увеличи започват най-интересните и нови моменти. Някои майки прекарват месеци без дори да са успели да спят плътно пет часа в денонощието, а детето изисква своите постоянни грижи – хранене, разхождане, повиване, къпане… всичко по стриктен график и надежда да се развие здрав и пълноценен човек.

Шокът в началото със сигурност е голям, но това няма защо да ни стряска и все пак това са неща, които всеки един от нас трябва да изпита… поне няколко пъти в живота си.

Google+ Comments

Back To Top