Новинки

Всичко синьо или всичко розово. А вариант 3?

Нали знаете как като му се роди малко бебче на някого, родителите му веднага започват да го обличат или в светло синьо или в розово в зависимост от пола на детето. Това е разпространена практика и знам защо се получава. Въпросът е, че когато бебетата са малки, е трудно да се познае полът им по външния вид. Често се случва родителите да чуят от непознати за своите момченца какви хубави момиченца били и това е както конфузна, така и неприятна ситуация. За да се избегне, гордите мама и татко ясно показват пола на своето малки дете чрез дрешките му.

Аз обаче питам защо? Защо е нужно да се използват тези два основни цвята? Вие не се обличате всеки ден в черно или всеки ден в червено, нали? Разнообразявате визията си. Тогава правете го и с външния вид на своето бебе. То го заслужава. След години, като порасне, ще си гледа бебешките снимки и ще ви пита защо навсякъде е облечено по еднотипен начин. И какво ще му отговорите вие?

cf964406bc47ec20c201fbfea033a52aЗатова използвайте всякакви цветове. Момиченцата ги обличайте освен в розово също и в лилаво, светло лилаво, червено, оранжево. На момченцата слагайте тъмно и светло синьо, сиво, графитено. Жълтото, зеленото, бежовото, еккрюто и др. пък са универсални цветове. Ако толкова държите да подчертаете пола на своето дете, правете го чрез шарките и десените на дрешките му. Сложете цветя, звезди или точки на малката дама, а мечета, кончета или каубойски шапки на малкия господин. Разнообразието от детски дрешки в днешно време е толкова голямо, че ще е срамота да се ограничаваме само с два цвята. Не си струва, а и няма смисъл. Можете за използвате също и аксесоари като например шапчица, диадемка или нещо друго. Бъдете креативни и изобретателни – употребата на един единствен цвят не влиза в тази категория.

Google+ Comments

Back To Top