Новинки

Да плащаме ли за водещ на сватбата си?

Здравейте, приятели! Днешната тема, освен че е малко предсемейна, може и да учуди мнозина. Не за друго, а защото засяга една тема, върху която може би дори не сте се и замисляли. Всички ние сме били поне на няколко сватби през живота си, някои от нас дори са били главни действащи лица, и сме виждали различни начини на организация – някои от тях са ни харесвали, други – не. От някои сватби сме си тръгвали с топло усещане, весели и приповдигнати, от други с усещането, че сме прекарали скучно и непълноценно няколко часа от времето си.

vodeshtСватбата си е мероприятие като всяко друго, на което се струпват определен брой хора, и като такова според мен си има нужда от водещ, от човек, който да насочва и да координира протичането му. Човек – интересен, позитивен и харизматичен, който има опит в провеждането и воденето на подобни събития. Човек, който да забавлява гостите ви, да прави преходите от едната част на тържеството към другата, да ръководи различните ритуали и т. н. Да вдига тостове, да разиграва смешни сценки или да разказва интересни истории, да провежда различни конкурси или томболи, с две думи да направи от множеството отделни и често непознати помежду си гости на събитието една общност, която за няколко часа да се чувства като едно.

Със сигурност мнозина биха скочили срещу тезата ми с аргумента, че това са излишни пари. За някои от по-камерните тържества, които протичат в много тесен кръг това наистина е така. Едно чуждо, па макар и професионално, присъствие само би нарушило интимността на преживяването. Но когато става въпрос за по-широки формати, смятам, че това са едни напълно оправдани средства. Спестявате нерви и време да следите кой как се чувства, дали му е интересно, или не и т. н. И най-важното осигурявате за гостите си едно приятно прекарване. Струва си – все пак е добре началото да семейния ви път да бъде поставено по възможно най-добрия начин.

 

 

Google+ Comments

Back To Top